• Textures et Saveurs
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Duration: 40h (5d)  -  Price: 1350€  -  Prerequisites: advanced  -  Maximum number of participants: 6
Instructor: Galina Duverne  -  Type: professional course


Prerequisites

You must have already made layer cakes and know how to perfectly smooth a cake.


Program

Lors de ce cours nous réaliserons 3 gâteaux comestibles de formes différentes:

  • un gâteau rond
  • un gâteau carré
  • un gâteau en forme de boule parfaite

Objectifs :

  • Comprendre et devenir autonome dans l’association des saveurs.
  • Etre capable d'élaborer sa propre carte de recettes.

Jour n°1 :

Théorie :

  • Réussir ses gâteaux, la cuisson.
  • Les différents ingrédients utilisables dans le cake design (layer cakes ou gâteaux recouvert de la pâte à sucre), comprendre leur action, dosage.
  • Association des saveurs.

Jour n°2 et 3 :

  • Réalisation de 3 biscuits différents.
  • Préparation des crèmes.
  • Montage des gâteaux de 3 formes différentes.

Jour n°4 et 5 :

  • Masquage.
  • Réalisation de différentes textures et effets sur les gâteaux (écorce d’arbre, ganache au chocolat blanc pour la peinture) avec les ganaches de lissage.
  • Peinture sur le gâteau
  • Réalisation d'une fleur artistique en Wafer Paper.
  • Réalisation d'un gâteau en forme d'une boule parfaite.

Remarque :

Attention, lors de ce cours nous n'utilisons pas de pâte à sucre.


Information

6 students maximum

Courses exclusively done by Galina Duverne

Large workspace (1.60m)

The course is in French but the teacher also gives the course in English in case of a non-French speaking student.

The number of students is limited to 6 people so that the teacher is available to advance each student individually.

A Certificat de Formation will be given to you at the end of the course.

All materials are loaned for the duration of the course. Raw materials and supplies are included in the price. Lunch is not included.

Each intern is required to clean up their work plan, equipment and tools.
The last half hour of each day is devoted to cleaning the laboratory.


Next sessions

To be notified when we will add new sessions of this course type, click here.


Photos of this course*

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* The photos are not contractual, the models are likely to change at each course.


Success statistics

YearNumber of traineesHours of trainingSuccess rate
20228320100%
20219360100%

(Source: pedagogical and financial report)